VÅR VISION

NATURLIG HUDVÅRD

Alex Cosmetic skapar produkter baserat på de finaste och renaste växtbaserade ingredienser i kombination med unika formuleringar för att säkerställa högsta kvalitet.

Alex Cosmetics bakgrund är en blandning av botanik-, kosmetik- och läkemedelskunskaper som utvecklas och förts vidare över generationer.
Redan på 40-talet togs de första formuleringarna fram med fokus på örtpeelingar och tillhörande hudvårdskoncept.
Användningen av avancerad teknik och insikter i de senaste medicinska och kosmetiska utveckling införlivas i våra produkter. Alex Cosmetic har själva en nära daglig kontakt med laboratorier och kemister för att utveckla och säkerställa högsta kvalitet på samtliga produkter.
Vi använder minimala konserveringsmedel i våra formuleringar och välja endast de ingredienser som är till verklig nytta för huden.

Produkterna i hudvårdsserien som är naturtekniskt framställd kan användas i flera olika kombinationer och är därför lämpliga för omfattande vård av alla hudtyper. Med regelbunden användning blir huden lugnare och starkare och får ett friskare utseende. Vi samarbetar med hudläkare och specialister runtom i Sverige och har en nära relation till produktansvariga på Alex Cosmetic Germany.
Det som gör Alex Cosmetic unikt är dess komposition av handplockade helt naturligt odlade örter (certifieradec ekologiska odlingar) som ligger till grund för våra Ört peelingar. Metoden kallar vi Herbs2peel.

Dessa örter, som använts inom örtmedicin och som naturläkemedel många under flera generationer används här som bas till våra Ekologiska örtpeelingar.
De handplockas, skördas och frystorkas – tillredningen sker av Alex Cosmetic i Essen där rätt mängd av vardera ört mixas till en torr bas att användas i salongsbehandlingar (säljs inte till konsument).

Åkerfräken, Salvia, Trampört, Trollhassel, Spirunlina, Ginseng, Bockhornsklöver, Citronmeliss, Havssvamp pulver, Lungört, Ringblomma, Svartkämpe, Kamomill och Aloe vera.

Kunskap är aldrig tungt att bära – som hudterapeut eller läkare kan du arbeta med denna metod och sälja dessa produkter, vi finns inte att köpa på varuhus utan endast hos certifierade återförsäljare.