EN NATURLIG FILOSOFI

GRUNDAREN

Fru St. Dabkus, grundare av Alex Cosmetic, började ursprungligen som kosmetolog inom teatern och operan i Tyskland. Hennes kunder, som alla beundrade hennes utmärkta arbete lovordade hennes kunskaper och behandlingar.

Det var vid dessa möten som hon fick inspiration till att lansera sin egen skönhetssalong och en ny serie egna produkter. Hon samarbetade med sin syster som var apotekare, och arbetade fram holistiska, medicinska formulas som vidareutvecklades och är än idag grunden i den örtpeeling som gett metoden ”Herbs2Peel”. Filosofin är att kombinera naturliga växtrecept med modern vetenskap.

Att kombinera traditionella formler, de finaste naturliga ingredienser (örter), med teknologi och modern vetenskap/teknik, för att försäkra sig om högsta kvalité, säkerhet och effekt är viktigt för företaget. Alex Cosmetic har sedan start drivits av familjen i hjärtat av verksamheten. Dottern Katharina Dieser är i dagsläget ägare och arbetar nära sin son i företaget.

MED MODERN TEKNIK

EN FRAMGÅNGSSAGA

Alex Cosmetic och Herbs2Peel-metoden har sedan 1939 vunnit popularitet över hela världen. Dess framgångssaga växer och finns i dag representerade i fler än 35 länder. Vi finns i Sverige sedan 2014.

Under årens lopp har linjen vuxit och förbättras för att kombinera traditionella metoder och användning av naturliga örter, med modern avancerad hudvårds-teknik. Säkerhet och effektivitet tillsammans med resultatinriktade behandlings-koncept ligger till grund för Alex.

I Sverige är det bara auktoriserade utbildade hudterapeuter som arbetar med konceptet/behandlingarna på salonger och kliniker. Alex Cosmetics produkter säljs av Certifierade återförsäljare. Det tar inte slut här… Vi alla är med att skriva fortsättningen.

Välkommen till Alex Cosmetic.

OCH TILL SIST

HISTORIEN I ÅRTAL

1942-1944
Beauty college in Vienna/Austria

1945-1958
Development of first products

1958
Development of herbal peel mask

1958-1987
General manager of beauty salon ”Health Cosmetic”

1988-1999
Development of several natural cosmetic product lines

1999
The Alex-Cosmetic Limited was founded

2007
AX2 by Alex Cosmetic Limited was founded/established

2014
Alex Cosmetic finns för första gången i Sverige.

2017
Alex Cosmetic finns nu i över 35 länder. Ägare Katharina Dieser samt Amy Fien från Tyskland besöker oss på Hud & Kosmetikmässan.

2022
Katharina Godecki-Dieser lämnar över rollen som VD till sonen Bartoz Godecki (bilden). Vi i Sverige flyttar in i större och mer anpassade lokaler då vi nu vuxit med mer än 80 återförsäljare från Kiruna i norr till Malmö i söder.