Fru St. Dabkus, grundare av Alex Cosmetic, började ursprungligen som kosmetolog inom teatern och operan i Tyskland. Hennes kunder, som alla beundrade hennes utmärkta arbete lovordade hennes kunskaper och behandlingar.

Det var vid dessa möten som hon fick inspiration om att lansera sin egen skönhetssalong och en ny serie egna produkter.
Hon samarbetade med sin syster som var apotekare, och arbetade fram holistiska, medicinska formulas som vidareutvecklades och är än idag grunden i den örtpeeling som gett metoden ”Herbs2Peel”. Filosofin är att kombinera naturliga växtrecept med modern vetenskap.

Att kombinera traditionella formler, de finaste naturliga ingredienser (örter), med teknologi och modern vetenskap/teknik, för att försäkra sig om högsta kvalité, säkerhet och effekt är viktigt för företaget. Alex Cosmetic har sedan start drivits av familjen i hjärtat av verksamheten. Dottern Katharina Dieser är i dagsläget ägare och arbetar nära sin son i företaget.

Alex Cosmetic och Herbs2Peel metoden har sedan 1939 vunnit popularitet över hela världen. Deras framgångssaga växer och finns i dag representerade i fler än 35 länder.
Vi finns i Sverige sedan 2014.

Under årens lopp har linjen vuxit och förbättras för att kombinera traditionella metoder och användning av naturliga örter, med modern avancerad hudvårdsteknik. Säkerhet och effektivitet tillsammans med resultatinriktade behandlingskoncept ligger till grund för Alex.
I Sverige är det bara auktoriserade utbildade hudterapeuter som arbetar med konceptet/behandlingarna på salonger och kliniker.
Alex Cosmetics produkter säljs av Certifierade återförsäljare.
Det tar inte slut här… Vi alla är med att skriva fortsättningen.
Välkommen till Alex Cosmetic

1942-1944
Beauty college in Vienna/Austria
1945-1958
Development of first products
1958
Development of herbal peel mask
1958-1987
General manager of beauty salon ‘Health Cosmetic’
1988-1999
Development of several natural cosmetic product lines
1999
The Alex-Cosmetic Limited was founded
2007
AX2 by Alex Cosmetic Limited was founded/established
2014
Alex Cosmetic finns för första gången Sverige.
2017
Alex Cosmetic finns nu i över 35 länder. Ägare Katharina Dieser samt Amy Fien från Tyskland besöker oss på Hud & Kosmetikmässan.