ALTERNATIV & KOMPLEMENT

VARFÖR UTVECKLADE VI FRUITS2PEEL?

Vi ville skapa ett alternativ och en kompletterande behandling till herbs2peel.
Fruits2peel (A-peel/Allrounder peel) verkar som en effektiv professionell peeling och alternativ till herbs2peel (B-peel/Beauty peel) med en blandning av tre olika hydroxidsyror i stället för örter.
AHA – Glykol-, Mandel- och Mjölksyra
BHA – Salicylsyra
PHA – Polyhydroxisyra av Glukonolakton/Glukonsyra och Laktobionsyra

Vid pollenallergi mot Örter (de botaniska ingredienserna) eller vid hösnuva kan du tryggt göra A-peel i stället.
A-peel utförs som en intensiv, resultatinriktad, men ändå skonsam peeling av huden, utan mekanisk irritation (även lämplig för mycket känsliga hudtillstånd som couperosis och rosacea). Vi gör den som en effektbehandling med omedelbart resultat – redan efter första appliceringen ser huden fräschare och mer strålande ut och hudtonen upplevs jämnare.

Bäst passar den i en intensiv behandlingskur i kombination med hudvårdsprodukter anpassade till hudtillståndet, allt för att uppnå en synlig och kännbar förbättring direkt och på längre sikt.

Hudtillstånd vi behandlar med A-peel:
• Blandhy till lindrig akne
• Hud i behov av cellförnyelse och lyster
• Atrofisk hud/elastos
• Solskadad hud
• Torr hud
• Ojämn hudton/hyperpigmentering
• Couperosis/Rosacea

Fruits2Peel i kombination med Herbs2Peel kan ge ännu mer intensiva och bättre resultat för vissa typer av hudproblem.

B-peel-serien + A-peel + koordinerade hudvårdsprodukter.
Här behandlar vi hudtillstånd med behov av korrigering specifikt samtidigt som vi dessutom drar nytta av den regenererande effekten av de växtbaserade aktiva ingredienserna i både ört-peeling och hudvårdsprodukter.

Vi kan också komplettera med fruits2peel fyra veckor efter C-peel (Corrective Peel) som uppföljnings-behandling specifikt för akne och pigmentskadad hud. Detta som en intensiv behandling för att ytterligare reglera inflammatoriska processer och för att balansera och underhålla hudens fysiologiskt pH-värde, exfoliera döda hudceller, binda fukt till huden samt stimulera collagen-syntesen.

AHA, BHA, PHA

AHA-syror (Glykolsyra) används ofta inom hudvård för att snabba på cellförnyelsen och exfoliera (peela) bort gamla, förbrukade celler från vår hudyta. De förbättrar även hudens förmåga att bevara fukt. Samtidigt som syran exfolierar hudytan så ’plumpas’ huden med fukt, vilket gör linjer och rynkor mindre framträdande.

BHA är en förkortning för Beta Hydroxy Acid och är ett annat namn för salicylsyra. Den största skillnaden mellan AHA och BHA är att den förstnämnda är vattenlöslig medan betahydroxisyra är oljelöslig. Med andra ord är BHA mycket bra när det kommer till att lösa upp talg, smuts och fett i porerna.

PHA står för Poly hydroxi acid (polyhydroxisyra) och har en större molekylstorlek som gör att den inte exfolierar huden lika kraftfullt som AHA- och BHA-syra. PHA-syra fungerar också som en antioxidant som samtidigt hjälper till att binda fukt i huden. Exempel på PHA-syror är i vårt fall Glukonalakton.

HEMBEHANDLING

1. RENGÖRING
Massera in MATT PORE CLEANSER [morgon + kväll] på huden med fuktiga händer och skölj sedan av noggrant.

2. FRUKTSYRE-PEELING
Applicera LIQUID PEELER jämnt och tunt med händerna eller en Maskborste (på kvällen). Undvik området kring ögonen och läpparna.
Låt verka i 15-20 minuter.
För känslig hud, couperoser och Rosacea, låt peelingen sitta i 10-15 minuter och skölj sedan av noggrant. (Rådfråga din hudterapeut om du är osäker)

Hur ofta du lägger din hemmapeel beror på:
• hudtyp
• hudtillstånd
• hudproblematik
och måste anpassas individuellt.

Vi rekommenderar att du använder LIQUID PEELER varannan kväll under den första veckan av en behandlingscykel, och dagligen från och med den andra veckan om huden känns ok med det.

LIQUID PEELER bör användas på kvällen. Detta med fördelen att huden kan regenereras över natten och nya hudceller skyddas från direkt solljus och får tid att återhämta sig.

3. ANSIKTSVATTEN / TONER
Applicera PEELING TONER med en fuktad bomullsrondell (morgon och kväll) samt efter fruktsyrepeelingen.

4. HUDVÅRD EFTER HUDTYP
THE FLUID serum samt Individuell hudvårdsrutin anpassad efter hudtillstånd (morgon och kväll).

5. SKYDDA
NO AGER SUN MOLECULES SPF 50 eller ALOE SUNCARE SPF 25 och BB CREAM (morgon)

PRODUKTER

Matt Pore Cleanser

MATT PORE CLEANSER

Liquid Peeler

LIQUID PEELER

Peeling Toner

PEELING TONER

THE FLUID

THE FLUID