Projektbeskrivning

PROTECT

PROTECT

Imperial BB Cream

BB CREAM – Imperial

IMPERIAL, DEN KUNGLIGA BB CREMEN
För dig som vill ha det naturliga resultatet och en lättapplicerad BB cream. Denna BB cream passar alla hudtyper men kanske främst en mer mogen, normal eller torr hud. Det perfekta skyddet, samtidigt en fin make up bas. Våra BB cream ska inte liknas med make up produkter, utan här ses som ett yttre skydd, vårdande och reparerande. Zink och magnesium lugnar klåda, irritation och dämpar rodnad effektivt.

BB cream med selektiva oljor och antioxidanter. Den här BB cremen liknar en make up bas med sammetsyta. Lugnar och lindrar. UV filter.

HUVUDINGREDIENSER
Resveratrol, Ubiquinone, Glycine Soja (Soybean)Oil, Iris Florentina Root Extract, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond)Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Simmondsia Chinesis (Jojoba) Seed Oil, Panthenol, Bisabolol, Allantoin, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Tocopheryl Acetate, Beta-Carotene, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Propylene Glycol, Titanium Dioxide, Zinc Oxide.

STORLEK
30 ml

Historien om BB Cream

Historien om BB Cream startar för över 50 år sedan. Man tog fram den i Europa, och är från början en sammansättning med zink som användes vid sårläkning. Zink anti-bakteriella egenskaper har använts i flera år på grund av dess stora förmåga att absorbera vatten, ”torka upp” och läka sår. Den hjälpte människor med sår och herpes simplex, för att sedan användas på både hudutslag, akne och brännskador.

På 1950-talet började de första behandlingarna med herbs2peel. En metod som härrör från gamla holistisk folklore medicin, som bygger på principerna för att använda naturliga örter till att skapa hudföryngring och läka sår och hudirritationer. (Här mixas örterna till en peel som utförs av hudterapeut).

Man gjorde en mixtur på zinkoxid, talk och växtfett, skapade en homogen pasta och la detta som skydd ovanpå huden efter peel behandlingen. Resultaten var fantastiskt fina. Genom att applicera krämen minskade rodnad mycket snabbt och hudens kvalitet förbättrats avsevärt efter herbs2peel behandlingen. Fläckar och hudirritationer var snabbt åtgärdat och eliminerat.

Krämen användes således inte endast efter herbs2peel behandlingar, utan snart även för all daglig hudvård. Även patienter med mycket känslig hud eller rosacea kunde hjälpas; ge förutsättning till hudens rätta funktioner och ge en normal och naturlig balans igen.

Sedan 80-talet har hudskydd fått en ny innebörd och dermatologiska studier har utvecklats och antalet hudåkommor och UV-strålning-inducerade hudskador har kommit till ökad medvetenhet. Med detta har behovet av att skydda huden mot skadliga UVA och UVB-strålar blivit tydligt. BB Cream skapar ett fysisk solskydd, som till skillnad från kemiska medel som används i solskyddsmedel, är säkert, skyddar huden, fungerar omedelbart efter applicering, och har ingen allergisk reaktion. Därtill den fina färgen.

Dessa faktorer är särskilt erkänt i Asien och i slutet av 90-talet blev det en boom för BB Cream. Asiatiska kulturer har alltid haft en mycket stor medvetenhet om hudvård och skönhet i allmänhet. De är mycket intresserade av att skydda sin hud från solen och andra miljöfaktorer, att behålla sin strålande och nästan felfria porslinslika hy.

Sedan början, har laboratoriet på Alex Cosmetic, Tyskland specialiserat sig på utveckling av hudvård och föryngring med särskild inriktning på BB cream. Under de senaste åren har de banat vägen och gett ny mening till BB Cream med sina olika sorter, sörjt för olika hudbehov. År 2007 lanserades Royal BB Cream, en produkt som har blivit en absolut bestseller över hela världen. Genom sin regenererande och närande egenskaper, lugnar Royal BB Cream och återfuktar huden, samtidigt som den förhindrar förtidigt åldrande.

Under årens lopp har behovet av miljömedvetenheten ökat och sökandet efter naturliga och ”rena” hygienprodukter börjat. Alex Cosmetic började tidigt och år 2011 var det första organiska BB Creamen etablerad och lanserades på marknaden. Alex Cosmetic Pure BB Cream har tagits fram med helt naturliga ingredienser och en ökad medvetenhet om skönhet från det naturen kan ge. 100% ekologisk

2015 kom BB Imperial som ett resultat för den som vill ha en make up liknande känsla, lätt att applicera, sammetslik yta och korrigerande effekt. Selektiva oljor, CoenzymQ10 och reservation bl a.

Organiska oljor från bl a Soya, Argan, Mandel, Broccoli, Oliv, Vetegrodd och Jojoba. Zink, Titanium mot UV strålning. Antioxidanter som C-vitamin, Q10, Resrevatrol stärker huden. Ceramider, Sheasmör, Bisabolol när och mjukgör. A, C och E vitamin ger en uppklarande effekt och stärker huden.
BB cream kan användas dagligen för alla hudtyper. Passar även efter IPL, Fibroblast och injektioner.